2019 Roland Garros Gezisinden Notlar - Tennis Istanbul

2019 Roland Garros Gezisinden Notlar

Tennis Istanbul Blog ve Makale Roland Garros

Çim kort sezonunun sonuna geldik, haklı olarak nerede kaldın diyeceksiniz. İş yoğunluğumuz nedeniyle bu güzel deneyimimizi daha önce yazıya dökemedik ancak böyle keyifli bir hikâyeyi Tennis Istanbul olarak anlatmadan da geçmek istemedik. Hem turnuvada geçirdiğimiz 2 gündeki gözlemlerimizi hem de turnuvadan geri kalanları kısaca değerlendireceğiz.

2 gün boyunca sabahtan akşama kadar tenis ziyafeti vardı. İlk turlara gittiğiniz zaman her korta girebiliyor ve en iyi oyuncuları yakından izleme fırsatı bulabiliyorsunuz. Ana kortlarda Nadal, Djokovic gibi yıldız oyuncular oynarken, diğer kortlarda Khachanov, Coric, Feli Lopez, Shapavalov, Maria Sakkari, Andrea Petkovic gibi üst düzey oyuncular yer alıyor. Bu tenisçileri kortun hemen arkasından veya yanından izleme fırsatı yakalıyorsunuz. Yakından izleyince oyuncuların vuruş tekniklerine, ayak hareketlerine, yüz ifadelerine, maça nasıl konsantre olduklarına daha çok hakim oluyor, daha net bilgi ediniyorsunuz. Bu doğrultuda da tenis severlere daha fazla doğru bilgi verme şansınız oluyor. Tenisle ilgili sorularınız için her zaman yanınızdayız: https://www.tennisistanbul.com/sorucevap/

Roland Garros diğer Grand Slam kulüplerine kıyasla daha küçük bir kulüp bu sebeple kortlar arasında gezinirken sürekli oyunculara denk geliyorsunuz. Her zaman Tennis Istanbul olarak söylediğimiz gibi teniste olması gereken en önemli özellik “fizik.” Oyunculara baktığınız zaman sanki hepsi aynı kalıptan çıkmış gibi. Nadiren kısa boylu, güçsüz, dar omuzlu oyuncu görebilirsiniz. Hem kısa hem güçsüz neredeyse hiç yok. Diğer tenisçilere göre daha kısa olanlar eksiklerini farklı özellikleriyle kapatıyor, örneğin daha hızlı, daha güçlü ve daha dayanıklı oluyorlar.

Turnuvadan küçük notlar; ciddi güvenlik önemleri dikkatimizi çekti, metroyla ulaşım her Avrupa ülkesi gibi çok rahat, ana kort sayısını 3’e çıkarmışlar ve hepsinin ayrı bileti var. Philippe Chatrier ve Suzanne Lenglen’e Simonne Mathieu diye bir ana kort daha eklemişler. Bunlardan bir tanesine bilet alıp ana kortların dışındaki kortlarda gezinmek en iyi fikir. Kulüp çok küçük olduğundan bazı maçlar için 45 dakikaya kadar varan bekleme süresi var. Örneğin Shapovalov maçına girebilmek için 1 saatten fazla sıra bekledik.

2019 Roland Garros’dan geriye neler kaldı;

1- Erkeklerden hepimizin bildiği gibi yine kupanın sahibi Rafa Nadal. Rafa Nadal’ı Roland Garros kupasını 12. kez ısırırken görmekten sıkılan var mı? Tennis Istanbul olarak biz açıkçası yeni yüzler görmek isteriz. Akıllara zarar bir Roland Garros istatistiği 93-2. Dünya devleri Tiger Woods, Michael Jordan, Mike Tyson gibi isimleri rahatlıkla geride bırakacak bir başarı.

2- Her defasında bu son mu olur acaba diyenler bir kere daha FeDal (Federer vs. Nadal) maçı izleme şansı buldu. Maça inanılmaz şiddetli rüzgâr ve bundan kesinlikle etkilenmeyen ve olağan üstü bir mental güç ortaya koyan iki tane üstün sporcu damgasını vurdu. Son 5 maçını Rafa’ya karşı kazanan Federer toprakta herkesin beklediği gibi maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. set gidişatı değiştirme şansını yakalamasına rağmen bunu kullanamayan Federer 3. set tamamen toprak kortun kralına teslim oldu. Nadal toprakta gerçekten inanılmaz bir oyuncu.

3- Kadınlarda yine bir sürpriz isim kupayı kaldırdı. Avusturalyalı Ashleigh Barty farklı ve varyasyonlu vuruşlarıyla bize Hingis’i, Henin’i hatırlattı ve adeta “Bu oyun Serena gibi sadece güce dayalı değil” mesajını verdi. Bugünün sıralamasında Barty dünyanın 1 numarası ve Wimbledon’a da birinci seri başı olarak başladı.

4- Erkeklerde yeni yüzler görmek istiyoruz diyen seyirci sayısı bu turnuvayla arttı. Yarı finale baktığımızda Rafa (yaş:33), Roger (yaş: 37) ve Novak’ı (yaş: 32) yine gördük. En fazla Grand Slam listesinde de en iyi 3 oyuncunun farkı açtığı görülüyor bakalım ne zaman sona gelecekler. Grand Slam kazanma sıralaması; Federer: 20, Nadal: 18, Djokovic: 15.

5- Son olarak Thiem’e bir parantez açmak istiyoruz. Roland Garros’da sürekli Nadal’ın kapısını çalan ve her defasında daha iyi sonuç alan Thiem Rafa’nın en önemli rakibi olarak gözüküyor. Seneye Rafa’nın dokunulmazlığa son vereceğini düşünüyoruz.

Toprak kort sezonunu bitirdik ve çim kort sezonunun son turnuvası olan Wimbledon’a odaklandık. Dünyanın en prestijli Grand Slam turnuvasını Eurosport 2’den gün boyunca izleyebilirsiniz.

   

  

Tennis Istanbul
Alican Seren

  1. Oyku M. diyor ki:

    Roland Garros benim ilk izlediğim Grand Slam’di. Çok güzel bir tecrübe ancak organizatörlerin kalabalık ve seyirci sayısını iyi yönettiklerini düşünmüyorum. Oldukça kaotik bir ortam vardı, arka kortlardaki maçları izlemek için kuyruğa girip beklerkenki süreler o kadar uzuyor ki bazen siz korta giremeden maç bitmiş oluyor. Her şeye rağmen arka kortlarda dünyanın en iyi oyuncularını bir kol mesafesinden izlemek müthiş bir keyif..

  2. Mehmet Tufan diyor ki:

    Merhaba,
    Gayet keyifli bir yazı olmuş. Benim de çok görmek istediğim bir turnuvaydı, ama ne yazık ki organize edemedim.
    Bu arada sizden satın aldığım tshirt çok güzel. Bir tane de arkadaşım için sipariş vereceğim.
    Yazılarınızı ve ürünlerinizi keyifle takip ediyorum. Sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir