2017 Nasıl Olacak Dersiniz? İşte Görüşlerimiz! - Tennis Istanbul

2017 Nasıl Olacak Dersiniz? İşte Görüşlerimiz!

Soruları cevaplayarak gidelim mi?

1- Andy Murray 2017 senesini yine zirvede bitirebilir mi?

İngilizlerin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olan Sir Andy Murray dünya tenisinin tepesinde mi olacak yoksa Novak Djokovic kendisine kimin patron olduğunu gösterecek mi? Miami’deki antrenmanlar ve Qatar’daki hazırlık turnuvasıyla sezonun ilk Grand Slam’i olan Avustralya Open’a hazır olan Andy Murray, dünyanın en iyisi olduğunu bilerek sezona başlayacak. 2016 yılında, Olimpiyatlarla beraber Wimbledon’ı kazanmasıyla ve sezon sonuna doğru yakaladığı inanılmaz formla Dünya 1 numara olmayı başarmıştı. Ancak 2017 yılında Nadal ve Federer’in dönüşüyle neler olacağını bilmek çok kolay değil. Tennis Istanbul olarak Andy Murray’nin seneyi Novak Djokovic ve Rafael Nadal’ın arkasında 3. sırada bitireceğini öngörüyoruz.

2- Novak Djokovic nasıl bir performans sergileyecek?

Her ne kadar ATP 250 turnuvası olsa da Qatar’daki finalde Nole’nin, Murray’i yenmesi ve turnuvada şampiyon olması bu sene için ne kadar istekli ve hazırlıklı olduğunu gösteriyor. Boris Becker ile yollarını ayıran Djoker’ın, 2016’nın ikinci yarısında gösterdiği vasat performansını bir kenara bırakıp kaybettiği 1.’liğini geri almasını bekliyoruz. 12 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Sırp yıldızın bu seneki hedefi 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan rakibi Rafa Nadal’ı yakalamak olacaktır. Tennis Istanbul olarak bunu da başaracağını düşünüyoruz.

3- Beklenen oldu ve dünya tenisinin yaşayan efsanesi Roger Federer geri döndü!

En fazla merak edilen konulardan biri, Federer’in tenisi ne zaman bırakacağı. Yaptığı en son basın toplantısında hayranlarını sevindiren Federer en az iki sene daha oynamak istediğini söyledi. 17 Grand Slam şampiyonluğuyla rekoru elinde bulunduran Roger tenisi bırakmadan 1 tane daha Grand Slam kazanabilecek mi? Kristal küremize bakıyoruz ve Tennis Istanbul olarak Federer’in ne yazık ki bir Grand Slam daha kazanamayacağını görüyoruz. Bir Federer hayranı olarak umarız yanılıyoruzdur.

4- “Big Four”un dördüncü yıldızı Rafael Nadal

Federer gibi sakatlıklarla boğuşan İspanyol raket Avustralya Açık’la sahalara dönüyor. 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafa’nın geçen senenin ilk yarısında formundan uzak olduğu, ikinci yarısı da sakatlandığı için turnuvalara katılamadığını biliyoruz. Bundan önceki sakatlıklarında çok iyi dönüşler yapan Rafa, geçen sene başarısız olmuş Dünya sıralamasında 9 numaraya kadar gerilemişti. Basın toplantısında yaptığı açıklamada 15. Grand Slam turnuvamı kazanır mıyım bilmiyorum ama bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım dedi. Tennis Istanbul olarak Rafa’nın en az 1 tane Grand Slam daha kazanacağını düşünüyoruz.

5- Genç Yıldızlar

Bu sene için takip edilmesi gereken genç yetenekler arasında beş oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Milos Raonic’i bir kenara bırakalım, Wimbledon’da finale yükselerek kendisinin şu anki genç ekibin bir tık üstünde olduğunu ispatladığını söyleyebiliriz. Kanadalı yıldız oyuncu dışında; Thanasi Kokkinakis, Stefan Kozlov, Kyle Edmund, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov ve Dominic Thiem bu sene sürprizlerle dolu sonuçlar çıkarabilirler.

Umarız her tenisçi sakatlanmadan, çok keyifli bir sene geçirir. Kadınlar biraz daha belirsiz olduğundan ilk Grand Slam’in sonuçlanmasını bekleyelim ve yorumlarımızı ona göre yapalım dedik.

Türk sporcularımıza, özellikle de Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan’a daha üst seviyelere çıkmaları için başarılar diliyoruz.

Tennis Istanbul

Alican Seren

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir