2018 Yılını Değerlendirdik ve Yorumlarımızı Paylaştık! - Tennis Istanbul

2018 Yılını Değerlendirdik ve Yorumlarımızı Paylaştık!

Geleceği iyi görmek için biraz geçmişe bakmak gerekir.

2017 yılı hepimizin bildiği gibi Fedal’ın senesi oldu, Roger Federer ve Rafael Nadal sezonun 4 Grand Slam’ini paylaştı ancak sezonun başlarında sakatlanan Murray, Djokovic ve Wawrinka günümüz tenisinin en değerli iki oyuncusunun işlerini biraz kolaylaştırdı. Nadal ve Federer bu sene Grand Slamler dahil toplam 13 ATP turnuvası kazandılar.

Kadınlar tarafı erkeklerin tam tersi bir sezon geçirdi. Kimin ne zaman, nerede nasıl oynayacağı, hangi turnuvayı kazanacağı hiç belli olmadı. Bunun da en büyük kanıtı 4 Grand Slam’i de 4 farklı oyucunun (Serena Williams, Ostapenko, Muguruza, Stephens) kazanması oldu. Peki, buna ne demeli? 43 farklı oyuncu senelik takvimde yer alan 59 WTA turnuvasından en az bir tanesini kazandı.

Gelelim 2018 yılına…Önümüzdeki senenin geçen seneden biraz daha farklı olacağını düşünüyoruz, nedeni basit: Djokovic, Murray, Wawrinka, Nishikori ve Serena Williams sahalara geri dönüyor. Novak, pes etmek nedir bilmeyen birini kadrosuna koç olarak dahil etti; Radek Stepanek. Diğer taraftan Stan ve Murray efsane koçlarından ayrıldı ve şu an yalnızlar, arayışları devam ediyor. Genç nesil, Federer ve Nadal’ı saf dışı bırakıp Grand Slam kazanmak istiyor, buna en yakın oyuncular da Dimitrov and Zverev, beklentiler yüksek:)

Grand Slam kazananları sakatlık olmazsa kimler olur? Biraz tahmin yürütelim:

Avustralya Açık;

2017 senesinin turnuvasına damga vuran iki maç vardı; Nadal ve Dimitrov arasında oynanan yarı final ve Federer’le Nadal arasında oynanan final maçları. Federer ve Nadal’ın 2017 yılında en önemli özellikleri; dinlenmiş ve başarıya aç oyuncular olmalarıydı. Bu sene aynı durumda olacak üç oyuncumuz var; Djokovic, Murray ve Wawrinka. Bu oyuncularla beraber sağlık durumu iyi bir Nadal ve Federer’i kimse görmezden gelemez, Dimitrov ise artık şampiyonluk için vaktinin geldiğini biliyor. Ancak bizim seçimimiz bu sene için yeni koçuyla sahalara istekli bir dönüş yapacak olan Sırp raket Novak Djokovic olacak. Federer’in geçen sene yaptığı geri dönüşü bu sene Novak yapacak.

Fransa Açık;

Erkeklerde toprak kortun kralı dışında birini seçmek pek mümkün gözükmüyor, sağlıklı bir Nadal mevcut durumda yenilmez gözüküyor. Seçimimiz: Rafael Nadal.

Kadınlar tarafında Serena Williams bu turnuvaya doğru eski formuna gelebilir, aynı zamanda sezonun ilk çeyreğinde formsuz olacağından ve istediği performansı gösteremeyeceğinden bu turnuvaya daha hırslı ve istekli gelecektir. Kadın tenisinin en güçlü ve dayanıklı ismi Serena Williams’ın kazanacağını ön görüyoruz.

Wimbledon;

Federer, geçen sene uyguladığı stratejinin aynısını bu sene de uygulayacak ve toprak kort sezonunu pas geçip çim korta odaklanacaktır. Federer’le beraber Dimitrov, Nole ve Andy Murray kafaya oynayacaklar arasında yer alıyor. Bu dörtlü arasından Novak, Dimitrov finalinde kazananın Novak olacağını düşünüyoruz.

Kadınlarda her zaman favorimiz Petra Kvitova. Çimde düz ve sert vuruşlarıyla her zaman etkili olan solak raket bu turnuvayı daha önce 2 kere kazandı, geçen seneye çok iyi hazırlanamayan Kvitova, 2018 yılının şampiyonu olur.

Amerika Açık;

Bugünden Eylül ayını ön görmek gerçekten delilik ama şansımızı deneyelimJ Bu sene de olduğu gibi sezon sonunda birçok oyuncu sakat ve yorgun olacak. Federer ve Nadal’ı yaşları ve sakatlıklarından dolayı bu sefer kazananlar arasında Tennis Istanbul olarak göremiyoruz. Tour’un fiziksel olarak en güçlü oyuncusu olan Stan The Man bu turnuvaya hazır ve hırslı gelecek diye düşünüp kendisinin kazanacağını düşünüyoruz.

Bu senenin en çok merak edilen konusu Federer’in tenisi bırakıp bırakmayacağı. Umarız dünya tenisinin gelmiş geçmiş en iyi tenisçisi bizi 2019 senesinde de bırakmaz ve ekselanslarını 2 sene daha izleme fırsatı buluruz. Sakatlıklar turnuva oynamasına engel olursa bu sene sonunda İsviçreli dünya devi hayranlarına veda edebilir diye düşünüyoruz.

Tennis Istanbul

Alican Seren

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir